Några ögonblick i ord, hösten 2012 - vintern 2013

Sol från en skarp vinkel i Skrapans fasetter. Den beskuggade gatan. Ett turkosblått skimmer från sjukhusets betong når fram genom eftermiddagens avtagande ljus.

***
Det äldre parets spegelbilder på skyltfönstrets insida. Kaffet som långsamt kallnar där någon stannat upp i morgonstressen.
***
November, "årets åttioårsålder", grånande dagar, klarhet och konturer men att allt är i avtagande. En äldre herre, som en gång var min rektor, tackade för att jag höll upp dörren åt honom.
Så kan det också vara
***
Senhöstnattens regnbrus och vind och lägenhetens surrande. Än är det timmar till den nya dagen.

***

Streck av gäss emot söder över korsvirkeshusen. Mattblått mellan molnen.

***

Domsöndagen, kylig, fuktig och järngrå. Livet går sakta mitt i sin snabbt svinnande puls.

***
 
Några minuters ro framför datorn innan det är dags att ge sig ut den mörka midvintermorgonens kyla. Varmt té och "En vintersaga" gör mig beredd.

***

Tunga skuggor och ljuset som väntar och det ljus som gjort dagen värd sin möda. En blåaktig snödager och vattendroppar på fönsterrutorna. Mockabryggaren bjuder på morgonens tröst.

***

Solvärme genom bussfönstret dagen efter att förra istiden tog slut. Bländande strålar över snöfälten och ljustöcken över den disiga blå himlen vid Kila kyrka.

***

Ute råder åter midvinterkyla, en kyla som låter sig anas härinne, i trots mot uppskruvade element och varma kläder. Det är så här det är nu. Ändå vet vi och märker hur ljuset är på väg.

***
 
Ledan då endast ett stilla knatter hörs och tiden sniglar sig mot helgen.
 
***
 
Ljusvinterkvällen och snöröken därute




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gubbio, staden där en ilsken varg blev en "broder".

"En öppen stad,ej en befästad,bygger vi gemensamt. Dess ljus slår upp mot rymdens ensamhet".

Om Tors fiskafänge