Dalresa till cykel och ett lättare liv

Nu är det mycket som talar för att nästa sommars längre resa blir en cykeltur, norröver, mot Dalarna.
Utmaningen och den fysiska ansträngningen lockar liksom vacker natur, lite historia och kanske besök på någon bra gårdsbutik.

Tydligen förändras saker över tid, även om man inte tror det alla gånger. För drygt tio år sedan hade en cykeltur elle frivillig motion nästan skrämt vettet ur mig, men nu är det mer lockande än en resa till Toscana. Mycket händer på ett decennium. Jag är i bättre form än då, på alla plan förmodligen och matchvikten är defnitivt lägre, om inte rikigt där jag skulle vilja ha den.

Men det var då som saker började hända, ganska plötsligt, men så var det säkert inte. Jag ändrade livsstil, radikalt och abrupt. Motionerade, åt mindre och tänkte annorlunda Och gick ned i vikt, inte 2 eller 3 kilo (en riktig ansträngning idag!) utan mer än 40. Livet förändrades, minst sagt.

I sommar kommer nog vägarna runt Siljan att få besök. I backarna nära Plintsberg, upp mot utsiktsplatsen över sjön, inte långt från Tällberg, ska inte frestelsen att gå uppför backen inte få ta över, men det ska bli en belöning att komma fram, stanna upp och se ut över landskapet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gubbio, staden där en ilsken varg blev en "broder".

"En öppen stad,ej en befästad,bygger vi gemensamt. Dess ljus slår upp mot rymdens ensamhet".

Om Tors fiskafänge